persbericht 14 mei 2013

Per 18 januari 2015: wereldrecordpoging geslaagd!

100.000 km afgelegd in ruim 1 jaar!

Persberichten en krantenartikelen, klik rechts ------------->

Records en eTourEurope klik rechts ------------>

 

Van 29 april t/m 8 mei 2016: eTourEurope! 6000 km in 12 dagen!

 

 

 

Stichting Elektrisch Rijden Kan Echt

Persbericht 14 mei 2013 Stichting Elektrisch Rijden Kan Echt

 

Ten Post [Gr], 14 mei 2013

 

Persbericht van Stichting Elektrisch Rijden Kan Echt

 

Wereldrecordpoging: in 7 dagen meer dan 3.400km in een 100% elektrische auto

 

Van 17 tot 24 mei 2013 gaat een medewerker van Enexis, Klaas Mulder, een poging doen het wereldrecord “grootste afstand in 1 week in een 100% elektrische auto” te verbeteren. Er wordt in een Tesla Roadster gereden van Profile Tyrecenter. Met autocoureur Tim Coronel vindt er op 1e Pinksterdag om 11.00 uur in Zwammerdam een doorbraak plaats.

 

Klaas gaat in die week fungeren als gratis “Schipholtaxi”, waarvoor iedereen zich kan aanmelden via de volgende link: www.elektrischrijdenkanecht.nl/wereldrecord. De luchthavens Schiphol, Groningen, Eindhoven en Maastricht kunnen als bestemming worden gekozen. Door de taxifunctie zijn de kilometers zowel functioneel als duurzaam. De hele week wordt er binnen Nederland vooral op verkeerswegen gereden. Notariskantoor Moonen uit Venlo legt het record vast.

 

Het doel van de actie is om te bewijzen wat er nu mogelijk is met een 100% elektrische auto. “Ik heb er enorm veel zin in en ben er van overtuigd dat ik het ga halen,” aldus Klaas Mulder. “Er zijn al heel wat aanmeldingen als passagier, maar er is nog plaats. Een unieke kans voor mensen die graag eens een rit willen meemaken in zo’n supersnelle bolide: van 0 – 100 in minder dan 4 seconden!”

 

Enexis faciliteert de recordpoging door verspreid over Nederland 4 laadpunten ter beschikking te stellen. In Groningen, Zwolle, den Bosch en Weert zijn de laadpunten altijd beschikbaar en tevens beter geschikt voor het opladen van een Tesla Roadster. Er wordt geen gebruik gemaakt van snelladen – wat ook niet is toegestaan: het opladen gaat altijd met de fabriekslader die in elke Tesla Roadster aanwezig is.

 

Klaas was in april de hoogste bieder op de veiling van Radio538: “Een week lang rijden in een Tesla Roadster”. De totale opbrengst van de veiling is naar het goede doel Warchild gegaan. Profile Tyrecenter verbindt ook een actie aan het wereldrecord: wie de Tesla van Profile Tyrecenter, herkenbaar aan de grote rode ‘P’, spot in de week van 17 tot 24 mei en post op de Facebook pagina van de bandenspecialist, maakt zelf kans op een weekend rijden in de Tesla Roadster van Profile Tyrecenter.

 

De meest duurzame vorm van autorijden op dit moment is 100% elektrisch volgens MilieuCentraal. Dus ook de recordpoging zelf is duurzaam. De stichting ‘Elektrisch Rijden Kan Echt’ organiseert evenementen om het draagvlak voor elektrisch rijden te vergroten en is door Klaas Mulder opgericht. Hij heeft al veel ervaring in een 100% elektrische auto: in een omgebouwde VW Golf van Enexis reed hij meer dan 8.000km.

 

In maart 2012 heeft een Fransman het laatste record van 3.400 km neergezet, eveneens in een Tesla Roadster, met als thema “Tour de France”.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © All Rights Reserved